SJCAM 4k Carbon Review – A Budget Busting Action Camera

2
SJCAM 4k Carbon Review – A Budget Busting Action Camera

Στον κόσμο των καμερών δράσης, η GoPro έχει σχεδόν καλύψει την αγορά. Αναμφίβολα, φτιάχνουν καλές κάμερες δράσης, ξοδεύουν τεράστια ποσά σε καμπάνιες μάρκετινγκ και χορηγίες, (πράγμα που καθιστά την κατοχή ενός συντριπτικού στόχου για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού) και προσφέρουν μια σειρά από πρόσθετα και αξεσουάρ για να κορεστούν περαιτέρω η αγορά. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε πάνω από 300 £ διαθέσιμα για να αγοράσετε το πιο πρόσφατο GoPro Hero 7 Black; Τι συμβαίνει εάν ο προϋπολογισμός ή/και η χρήση σας απλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτού του είδους τις δαπάνες; Τι τότε? Λοιπόν, αν θέλετε μια φωτογραφική μηχανή δράσης με οικονομικό κόστος, με δυνατότητα λήψης σε 4K και HD, πρέπει να ελέγξετε τις πιο πρόσφατες SJCAM 4K Carbon.

Η SJCAM είναι μια ολοένα αναδυόμενη μάρκα στον αγωνιστικό χώρο δράσης. Κατασκευάζοντας τα πάντα, από διασκεδαστικές κάμερες για παιδιά και κάμερες σώματος έως επαγγελματικές κάμερες δράσης και σταθεροποιητές, η γκάμα τους είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακή. Ωστόσο, είναι η νέα σειρά καμερών δράσης Ion που τράβηξε πραγματικά το μάτι μου και είχα την τύχη να πάρω στα χέρια μου μια από τις νέες κάμερες SJCAM 4k Carbon από αυτήν τη σειρά.

Έξω από το κουτί, η κάμερα έρχεται πλήρης με προστατευτική θήκη, δύο βάσεις (μία επίπεδη, μία κυρτή) για εύκολη σύνδεση της κάμερας σε κράνη, κουπιά, καγιάκ και άλλα παρόμοια, ένα καλώδιο φόρτισης USB, ένα σετ εύκολων οδηγιών και ένα καθαρό πανί. Αυτό που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι ότι το SJCAM 4k Carbon χρησιμοποιεί τα ίδια εξαρτήματα βιδών με ένα GoPro, επομένως βρίσκοντας πληθώρα αξεσουάρ που θα το βοηθήσουν να επιπλέει, να ταιριάζει στο τιμόνι ή στο στήθος σας ή να σας επιτρέψει να τραβήξετε την τέλεια selfie δράσης. δεν πρόκειται ποτέ να είναι πρόβλημα.

Κάτι που έχω βρει προηγουμένως με τις κάμερες που διατίθενται στην αγορά προς το χαμηλότερο άκρο του φάσματος τιμών της κάμερας δράσης είναι, περιστασιακά, η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού. Ως εκ τούτου, σκέφτηκα ότι μια καλή δοκιμή του SJCAM 4k Carbon θα ήταν να το πάρουμε μαζί σε μια από τις ορεινές μας περιπέτειες με την ανατολή του ηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα σκοτεινό τοπίο και τις σιλουέτες των βουνών, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει τον ήλιο καθώς αρχίζει να εκπέμπει φως στον ορίζοντα. Σκέφτηκα επίσης ότι θα ήταν μια καλή δοκιμή τόσο για την άμεση (συγγνώμη εκ των προτέρων που έδειξα το πρόσωπό μου πολύ νωρίς το πρωί σε αυτό το βίντεο) όσο και για τη σαφήνεια και την ευκρίνειά του σε μεγάλες αποστάσεις. Ιδού τα αποτελέσματα…

Όπως μπορείτε να δείτε, για μια φωτογραφική μηχανή που κοστίζει μόλις 64,99 £, τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά, τουλάχιστον. Όπως αναμφίβολα θα αντλήσετε από τον τίτλο του SJCAM 4k Carbon, είναι ικανό για βιντεοσκοπήσεις HD (1080 στα 60 ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο) και 4k (30 καρέ ανά δευτερόλεπτο). Διαθέτει οθόνη 2 ιντσών, η οποία είναι χρήσιμη για τη ρύθμιση συγκεκριμένων λήψεων και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες στα 16 megapixel.

Η ίδια η κάμερα (χωρίς τη θήκη) ζυγίζει 62 γραμμάρια σαν φτερό και μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως κάμερα «πακέτο και πάρε την οπουδήποτε». Επιπλέον, με την προστατευτική θήκη στη θέση της, η κάμερα μπορεί να πεταχτεί όπως θα έπρεπε να είναι μια κάμερα δράσης και μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για ένα βάθος κατάδυσης 30 μέτρων… αρκετά εντυπωσιακό, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε! Ναι, με τη θήκη στη θέση τους, τα κουμπιά γίνονται λίγο πιο αδέξια στη χρήση, αλλά? σοβαρά, για τα χρήματα, αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για μια κατά τα άλλα εξαιρετική, οικονομική κάμερα δράσης.

Καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην εορταστική περίοδο και οι άνθρωποι αρχίζουν να φτιάχνουν τις λίστες επιθυμιών τους, δεν μπορώ να δω πάρα πολλούς λόγους για τους οποίους το SJCAM 4K Carbon δεν θα κάνει πολλούς ανθρώπους εκεί έξω χαρούμενους, τόσο από άποψη τις δυνατότητες της κάμερας δράσης και από το γεγονός ότι θα σας αφήσει πολύ στην τσέπη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό για να ξεπουλήσετε άλλα είδη περιπέτειας σε εξωτερικούς χώρους. Win Win!

Ακολουθήστε μας στα social media:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply