ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμα απολιθώματα και αποτυπώματα Do-a-Dot (Άμεση λήψη φωνητικών εμπνευσμένων από τη Montessori)

1
ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμα απολιθώματα και αποτυπώματα Do-a-Dot (Άμεση λήψη φωνητικών εμπνευσμένων από τη Montessori)

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να μάθουμε από μια μονάδα απολιθωμάτων! Σήμερα, μοιράζομαι δωρεάν εκτυπώσιμα με do-a-dot τόσο για το /f/ για τα απολιθώματα όσο και για το /ĭ/ για την εκτύπωση! Και οι δύο σελίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη της ηχητικής εργασίας ή για πιο προηγμένες εργασίες φωνητικής και για την ενίσχυση της γνώσης των απολιθωμάτων. Ως συνήθως, το δωρεάν εκτυπώσιμο είναι άμεση λήψη και πολύ εύκολο στην προετοιμασία!

ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμα απολιθώματα και αποτυπώματα Do-a-dot (Άμεση λήψη Phonics με έμπνευση Montessori)

Αποκάλυψη: Αυτή η ανάρτηση περιέχει ορισμένους συνδέσμους συνεργατών (χωρίς κόστος για εσάς).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει μέχρι το κάτω μέρος της ανάρτησης όπου θα βρείτε πολλές ιδέες για τη χρήση εκτυπώσιμων εκτυπώσιμων υλικών με do-a-dot μαζί με τουλάχιστον ένα δωρεάν εκτυπώσιμο do-a-dot για κάθε γράμμα του αλφαβήτου!ssori-Inspired Εκτυπώσιμα στο Living Montessori Now

Η κόρη μου, Η Κρίσυ (πρώην παιδί Μοντεσσόρι) και συνεργαζόμαστε για να σας φέρω μια σειρά εκτυπώσιμων εκτυπώσεων εμπνευσμένων από τη Μοντεσσόρι. Τα εκτυπώσιμα είναι συνήθως θεματικά και χρησιμοποιούν μια σειρά από αρχές Μοντεσσόρι (αν και δεν χρειάζεται να είστε δάσκαλος ή μαθητής στο σπίτι για να τα χρησιμοποιήσετε):

  • Χρησιμοποιούν απομόνωση ποιότητας.
  • Χρησιμοποιούν φωτογραφίες ή ρεαλιστικές εικόνες για να τονίσουν την πραγματικότητα. Όποτε μπορώ, θα σας λέω το συγκεκριμένο όνομα του αντικειμένου ή του ζώου που εμφανίζεται στη σελίδα των πιστώσεων.
  • Συνήθως χρησιμοποιούν παραδοσιακά χρώματα Μοντεσσόρι όπως το κόκκινο για σύμφωνα και το μπλε για τα φωνήεντα.
  • Χρησιμοποιούν πεζά γράμματα, με τα οποία εισάγουμε τους ήχους γραμμάτων στην εκπαίδευση Μοντεσσόρι. (Τα παιδιά τείνουν να παίρνουν τα κεφαλαία γράμματα χωρίς να τα εισάγουν, αν τους γνωρίσουν τους ήχους των πεζών.)
  • Συχνά διαθέτουν θεματικές εκτυπώσιμες εκδόσεις υλικών Montessori.

Δωρεάν Εκτύπωση Απολιθωμάτων και Αποτύπωσης Do-a-Dot Phonicsμιls

Για να κατεβάσετε τα απολιθώματα και να αποτυπώσετε εκτυπώσιμα φωνητικά do-a-dot, Κάντε κλικ ΕΔΩ και μετά κάντε κλικ στην εικόνα του αρχείου στην επάνω δεξιά γωνία του PDF για αποθήκευση στον υπολογιστή σας (απλώς επιλέξτε πού θέλετε να αποθηκευτεί).

Δίσκος απολιθωμάτων και αποτυπωμάτων Do-a-Dot

Δίσκος απολιθωμάτων και αποτύπωσης με κουκκίδες με μεταφορά Glass Gem

Δίσκος απολιθωμάτων και αποτυπωμάτων με κουκκίδα με μεταφορά από γυαλί

Αυτό το εκτυπώσιμο do-a-dot μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα του παιδιού. Ένα μικρότερο παιδί θα μπορούσε απλώς να χρησιμοποιήσει δείκτες do-a-dot, αυτοκόλλητα ή κάποιο είδος μεταφοράς στη σελίδα do-a-dot και να εστιάσει στον ήχο /f/ ή/και / ĭ/, ενώ ένα μεγαλύτερο παιδί προσχολικής ηλικίας μπορούσε να εντοπίσει τα γράμματα και να δημιουργήσετε τη λέξη «απολιθώματα» ή/και «αποτύπωμα» με το κινητό αλφάβητο Montessori. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εισαγάγετε τα γράμματα “f” και “i”, χρησιμοποιώντας τις δωρεάν κάρτες γραμματοσειράς από το εκτυπώσιμο πακέτο μας.

χρησιμοποίησα α Δίσκος Multicraft, μίνι ξύλινα καβαλέτα με κάρτα γραμματοσειράς /f/ για απολιθώματα (διατίθεται σε εκτύπωση, D’Nealian και cursive) και / ĭ/ για κάρτα γραμματοσειράς αποτύπωσης, ξυλάκια, τσιμπίδες τοστ (τα οποία είναι υπέροχα έως ότου τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξυλάκια), και γυάλινα πετράδια. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία εργαλείων για δραστηριότητες μεταφοράς, όπως π.χ γρήγορα μπαστούνια, λαβίδες ζάχαρηςή το τσιμπίδες τοστ.

Θα μπορούσατε να προσθέσετε μια δραστηριότητα ανίχνευσης στο εκτυπώσιμο. Αν εσύ φυλλωτός το εκτυπώσιμο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σβήσιμο κραγιόνι όπως το Melissa & Doug Learning Mat Crayons ή Crayola Erasable Crayons. Εάν η σελίδα σας δεν είναι πλαστικοποιημένη, μπορείτε να προσθέσετε ένα μολύβι ή χρωματιστά μολύβια. Συχνά το κάνω αυτό. Για ένα παιδί 2 ετών ή άλλο μικρό παιδί προσχολικής ηλικίας που δεν είναι έτοιμο να γράψει γράμματα, μπορείτε απλώς να αφήσετε το κραγιόν ή τα μολύβια.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε πολλές ιδέες για τη χρήση των εκτυπώσιμων εκτυπώσιμων υλικών για διάφορες ηλικίες και θέματα.

Απολιθώματα και Δραστηριότητες Φωνικής Αποτύπωσης και Εργασία Do-a-Dot

Εργασία με απολιθώματα και αποτύπωση σελίδων με κουκκίδες

Εργασία με απολιθώματα και αποτύπωση σελίδων Do-a-Dot

Αυτός ο τύπος δραστηριότητας είναι υπέροχος για την λεπτή κινητική ανάπτυξη, την αύξηση της προσοχής και την ενίσχυση των ήχων των γραμμάτων. Για μεγαλύτερα παιδιά ή παιδιά που είναι έτοιμα, μπορείτε να εστιάσετε στην ανάμειξη ήχων στη λέξη “απολιθώματα” ή/και “αποτύπωμα” ή στην ορθογραφία “απολιθώματα” ή/και “αποτύπωμα”.

Είναι πάντα διασκεδαστικό να παρακολουθώ τα 4χρονα εγγόνια μου, τον Κάλεμπ και τη Σοφία, να εργάζονται μαζί σε δραστηριότητες. Μερικές φορές, έχουν συλλαβίσει τις λέξεις με τελεία μαζί με το κινητό αλφάβητο. Αυτή τη φορά, επικεντρωθήκαμε μόνο στους ήχους της αρχής και στις λέξεις «απολιθώματα» και «αποτύπωμα».

Περάσαμε επιπλέον χρόνο με πραγματικά απολιθώματα από τη συλλογή μας Dancing Bear Fossil Collection. Μιλήσαμε για μερικά από τα κοινώς γνωστά απολιθώματα και ο Caleb και η Sophia είχαν την ευκαιρία να τα αισθανθούν.

Στη συνέχεια, ο Κάλεμπ και η Σοφία εντόπισαν τα διακεκομμένα γράμματα στις σελίδες τους. Χρησιμοποίησαν μολύβια τριγωνικής λαβής για να εντοπίσουμε τα γράμματα. Τα μολύβια τριγωνικής λαβής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν το σωστό κράτημα μολυβιού. Με τη σειρά τους χρησιμοποιούσαν το μπλε μολύβι για να εντοπίσουν τα μπλε γράμματα και το κόκκινο μολύβι για να εντοπίσουν τα κόκκινα γράμματα.

Μετά από αυτό, η Sophia χρησιμοποίησε τα ξυλάκια για να μεταφέρει πετράδια από γυαλί στο γράμμα «i», ενώ ο Caleb χρησιμοποίησε λαβίδες για τοστ με το γράμμα «f». Ο Κάλεμπ χρησιμοποίησε τη λαβίδα του τοστ για ένα μέρος του γράμματος και τα δάχτυλά του για ένα μέρος, κάτι που ήταν εντάξει. Διαθέτω τα εργαλεία, αλλά δεν απαιτώ να τα χρησιμοποιούν για ολόκληρο το γράμμα.

Για παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών, χρησιμοποιώ συνήθως τα εκτυπώσιμα με κουκκίδα για λεξιλόγιο, ακρόαση ο αρχικός ήχος μιας λέξης και οι λεπτές κινητικές δεξιότητες. Γενικά, με τα νήπια, θα εστιάσω μόνο στον ήχο /f/ στην αρχή του “fossils”.

Με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που εργάζονται με τους ήχους των γραμμάτων τους, ακολουθούμε τη σειρά που εμφανίζεται σε αυτήν την ανάρτηση μαζί με την προσθήκη του επιλεγμένου γράμματος. Δεν ανησυχώ μήπως βγω εκτός λειτουργίας για το μηνιαίο θέμα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής του ήχου /f/ ή / ĭ/, ρίξτε μια ματιά στη δημοσίευσή μου σχετικά με το πώς να διδάξετε ήχους γραμμάτων χρησιμοποιώντας τις αρχές Montessori.

Χρησιμοποιώ μόνο εκτυπώσιμα με παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρακτική εργασία, όπως εργασία με κουκκίδες, κοπή με ψαλίδι (κόπτες λωρίδες) ή άλλο τύπο εκτυπώσιμου που μπορεί να γίνει χειραγωγικός. Τα εκτυπώσιμα, όταν χρησιμοποιούνται με χειραγωγικά, είναι εξαιρετικά για λεπτή κινητική ανάπτυξη, εργασία σε σημαντικές δεξιότητες και ταιριάζουν με τις πρακτικές δραστηριότητες που είναι αναπτυξιακά κατάλληλες για νήπια.

Για μεγαλύτερα παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους ήχους των γραμμάτων τους, αλλά εξακολουθούν να απολαμβάνουν την εργασία με κουκκίδα, προσθέτω συχνά την εκτύπωση κινητής λέξης αλφαβήτου, την εργασία με φωνογραφήματα, μια άλλη πρακτική δραστηριότητα για την εργασία με τελεία και/ ή διαγράμματα κινητό αλφάβητο και εργασία ανάλυσης λέξεων. (Σημείωση: Αυτά τα παραδείγματα έχουν περισσότερους από έναν τύπους πρόσθετων δραστηριοτήτων, που μου αρέσουν τα μεγαλύτερα παιδιά.)

Γενικοί πόροι απολιθωμάτων και δεινοσαύρων

Βιβλία απολιθωμάτων για παιδιά

Δωρεάν εκτυπώσιμα απολιθώματα και δραστηριότητες απολιθωμάτων εμπνευσμένων από το Μοντεσσόρι

Δωρεάν εκτυπώσιμα απολιθώματα και δραστηριότητες εμπνευσμένες από τη Μοντεσσόρι

Δωρεάν εκτυπώσιμα απολιθώματα και αποτύπωμα Do-a-Dot (Άμεση λήψη Phonics εμπνευσμένη από τη Μοντεσσόρι)

Βιβλία Δεινοσαύρων για παιδιά

Δραστηριότητες ανακάλυψης δεινοσαύρων από το Montessori By Mom

ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

Βιβλία Rock και Mineral για παιδιά

Πακέτο απολιθωμάτων εμπνευσμένο από Montessori

Πακέτο απολιθωμάτων εμπνευσμένο από τη Μοντεσσόρι για κάρτες και μετρητές DIY, Αντιστοίχιση αριθμών ή γραμμάτων, Καλάθι αριθμών ή γραμμάτων, Εργασίες με ράβδους με χάντρες, μαθηματικές πράξεις, Δίσκος γραφής αλατιού/άμμου αριθμών ή γραμμάτων, ιχνηλάτηση γραμμάτων, κινούμενο αλφάβητο DIY και δημιουργική γραφή (δωρεάν συνδρομητής, έτσι απλά εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου για να λάβετε τον σύνδεσμο και τον κωδικό πρόσβασης – ή ελέγξτε τα εισερχόμενά σας εάν είστε ήδη συνδρομητής).

Δωρεάν εκτυπώσιμα Do-a-Dot και ιδέες για τη χρήση τους

Εγώ αγάπη η ευελιξία των εκτυπώσιμων εκτυπώσιμων εκτυπώσεων! Εάν κάνετε ένα θέμα ενός μήνα, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τον τύπο της δραστηριότητας που κάνετε μια τελεία εβδομαδιαία για να προσθέσετε ενδιαφέρον. Ακολουθούν τέσσερις ιδέες για πρακτικές δραστηριότητες για οποιοδήποτε από τα εκτυπώσιμα με κουκκίδα μας από την εκτυπώσιμη ανάρτησή μου στο frog do-a-dot (δείτε την ανάρτηση για λεπτομέρειες και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν).

Απλώς κάντε κλικ σε μια εικόνα για να μεταβείτε στην ανάρτηση με το σχετικό δωρεάν εκτυπώσιμο!

Σημείωση: Τακτοποίησα την παρακάτω συλλογή με αλφαβητική σειρά, αν και ορισμένες αναρτήσεις έχουν δύο εκτυπώσιμες κουκκίδες (και δύο διαφορετικά γράμματα). Θα βρείτε τουλάχιστον ένα δωρεάν do-a-dot εκτυπώσιμο για κάθε γράμμα του αλφαβήτου!

Επίσης, δεν εισάγω γράμματα με αλφαβητική σειρά. Μπορείτε να μάθετε τη σειρά με την οποία εισάγω τους ήχους των γραμμάτων εδώ. Ωστόσο, παρεκκλίνω από αυτή τη σειρά για τις σπουδές της μονάδας μας και επικεντρώνομαι σε ένα γράμμα που σχετίζεται απλώς με τη μονάδα μας. Αυτό είναι επιπλέον της άλλης μας επιστολικής εργασίας.

Μπορείς δείτε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα με do-a-dot με τα πιο πρόσφατα στην κορυφή εδώ.

Για πλήρη θεματικά πακέτα αλφάβητου do-a-dot, δείτε το δικό μας Πακέτο Animal Alphabet Do-a-Dot, Πακέτο Do-a-Dot Ισπανικής Αλφάβητης Ζώωνκαι Πακέτο αλφαβήτου υγιεινών τροφίμων Do-a-Dot διαθέσιμο για αγορά στο κατάστημα Living Montessori Now.

Deb - Υπογραφή

Μάθετε περισσότερα για το eBook μου Μοντεσσόρι στο σπίτι ή στο σχολείο: Πώς να. Διδάξτε τη Χάρη και την Ευγένεια!

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το Living Montessori Now, καλώς ήρθατε! Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε μαζί μας στο δικό μας Σελίδα στο Facebook Living Montessori Now όπου θα βρείτε ένα δωρεάν εκτυπώσιμο της ημέρας και πολλή έμπνευση και ιδέες για γονική μέριμνα και διδασκαλία! Και σε παρακαλώ ακολουθήστε με Ίνσταγκραμ, Pinterest (πολλοί πίνακες Montessori, διακοπών και θεμάτων) και YouTube. Όσο είστε εδώ, ελέγξτε το Κατάστημα Living Montessori Now.

Και μην ξεχνάτε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να με ακολουθήσετε με την εγγραφή σας στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου. Θα λάβετε μερικά απίθανα δωρεάν στη διαδικασία!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply